Annemieke Meijler begeleidt in haar praktijk in Rhoon/Barendrecht mensen met chronische gezondheidsproblemen. De meeste mensen met chronische aandoeningen hebben al het nodige uitgeprobeerd voordat ze bij Annemieke komen. Voor werkelijke verandering naar meer gezondheid is het vaak noodzakelijk om zo breed mogelijk te kijken waar het lichaamsherstel hapert. Dat kan zijn op het gebied van voeding/leefstijl als ook op het emotioneel/energetische gebied: overgenomen trauma uit vorige generaties (systemisch werk) als eigen trauma’s die nog niet door het lichaam verwerkt zijn.

Beluister het gesprek met Annemieke via de link hieronder.

 

Annemieke adviseert het inschakelen van professionals zoals natuurdiëtisten, natuurgeneeskundige therapeuten, of natuurartsen. Deze experts kunnen specifieke, individueel geteste supplementen aanbevelen, waarbij ze gebruikmaken van methoden zoals kinesiologie, om de juiste ondersteuning te bieden.

Persoonlijke supplementen

Het tweede aspect dat Annemieke aanstipt, is het belang van gerichte supplementinname. Ze legt uit dat niet elk supplement geschikt is voor iedereen. Een professional kan helpen bij het identificeren van het meest geschikte supplement voor een individu. Deze aanpak helpt niet alleen bij het selecteren van kwalitatief goede supplementen, maar ook bij het bepalen welke supplementen het beste bijdragen aan de specifieke situatie van een persoon.

De rol van (on)bewuste factoren

Tot slot benadrukt Annemieke het belang van het aanpakken van onderbewuste factoren die de gezondheid kunnen beïnvloeden. “Ons lichaam is veel intelligenter dan we ons kunnen voorstellen,” zegt ze. Ze raadt aan om naast voeding en supplementen ook te kijken naar mogelijke stressoren, traumatische ervaringen uit het verleden, of andere onderliggende oorzaken die het zelfherstellend vermogen van het lichaam kunnen belemmeren.

Vraag een professional

In haar advies benadrukt Annemieke dat het cruciaal is om een professional in de arm te nemen om een persoonlijk plan op te stellen. Het inschakelen van experts met ervaring in natuurlijke geneeskunde kan een belangrijke stap zijn in het vinden van oplossingen voor hardnekkige gezondheidsproblemen. Ze spoort aan om open te staan voor diverse benaderingen en te erkennen dat er verschillende factoren kunnen bijdragen aan de gezondheidssituatie van een individu.