foto BirgitVan oorsprong (in 1984) heeft Birgit de Heij een hbo-opleiding in facilitair management afgerond met specialisatie voeding & organisatie. Vanaf 2003 heeft zij opleidingen gevolgd op het vlak van orthomoleculaire voedingsleer. Zij is docent geweest bij de Integrale Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde.
Nu heeft zij in Voorhout een eigen praktijk als orthomoleculair voedingsdeskundige en publiceert zij over voeding en gezondheid.
Birgit heeft in Zeeland orthomoleculair centrum De Rietgors opgezet.

Via deze link kom je op lezingen die zij heeft gegeven of die in de planning staan. En deze link leidt naar de pagina van Birgit met cursussen over orthomoleculaire voeding.

Interviews met Birgit

* NIEUW: 28-03-2024, voedselcombinaties die de stofwisseling beïnvloeden
* 07-12-2023, spijsverteringsenzymen
* 06-07-2023, aanpak van schimmelnagels

* 08-12-2022, biofilm
* 15-09-2022, spijsvertering optimaliseren
* 28-04-2022, in welk olie/vet bakken?
* 09-12-2021, flavonoïden
* 02-09-2021, verslaafd aan chips en snoep
* 08-04-2021, gezondheidswaarde van paddenstoelen
* 26-11-2020, samenstellen van een gezonde maaltijd
* 20-08-2020,  aanpak bij infectie met parasieten
* 06-02-2020, optimale voeding
* 17-10-2019, optimale maaltijden
* 30-06-2016, ontstekingsremmende voeding
* 11-02-2016, supplementen
* 01-10-2015, hoe ziet Birgit haar dagmenu eruit
* 30-04-2015, eczeem- en allergieklachten en de rol van de darm
* 05-02-2015, het principe achter de lekkende darm
* 18-09-2014, inleiding

Birgit over haar vakgebied

Voeding is in mijn ogen de basis van onze gezondheid. Zowel preventief als curatief kunnen kwalen en ziekten met de juiste voeding aangepakt worden.
De voedingsrichting die op mijn pad kwam rond mijn 38ste is die van de Orthomoleculaire voeding, dit staat voor lichaamsopbouwende voeding die de kwaliteit van het leven waarborgt.
‘Orthomoleculair’ betekent: de juiste moleculen in de juiste hoeveelheid op de juiste plek. Hiermee kan men, net zoals ik zelf heb gedaan, de verantwoording nemen voor onze eigen gezondheid.
Bij orthomoleculair denkt men vaak in de richting van supplementen, maar voor mij zijn de gerechten op het bord de eerste insteek.

Voeding heeft al in mijn studietijd een belangrijke rol gespeeld en ook in de banen die daar uit voort vloeide. Echter door eigen gezondheidsklachten ben ik mij gaan verdiepen in de relatie voeding en gezondheid. De nodige studies gevolgd waaronder de Integrale Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde. Inmiddels cursussen en boeken geschreven over deze materie naast lesgeven en mijn praktijk aan huis.