Roy Martina (holistisch arts) deelt zijn inzichten over anti-aging, waarbij hij onderscheid maakt tussen cosmetische anti-aging (werken aan uiterlijke aspecten zoals rimpels) en interne anti-aging: werken aan het lichaam van binnenuit.

Beluister het interview via de balk hieronder.

 

Roy benadrukt het belang van het verminderen van toxische belasting door ontgifting en het ontkalken van aderen met behulp van onderhoud van vitamine E en selenium.

Roy wijst op het cruciale belang van het hormonale systeem bij anti-aging, en hoe stress de veroudering kan versnellen. Hij benadrukt het belang van stressvermindering, waaronder meditatie en het ontwikkelen van emotionele intelligentie. Hij illustreert dit met het voorbeeld van Jeanne Calment, die opmerkelijk oud werd dankzij haar levenshouding en vermogen om los te laten.

Daarnaast raadt Roy aan om bewust beelden te verzamelen van vitale ouderen als rolmodellen voor hoe men zelf oud wil worden. Hij benadrukt dat positieve mentale instelling en het vermogen om tegenslagen te overwinnen cruciaal zijn voor een gezond verouderingsproces. Roy Martina sluit af met het belang van het bekijken van het leven met optimisme en het hebben van positieve mantra’s om een positieve levenshouding te bevorderen, zelfs in moeilijke momenten.