Orthomoleculair voedingsdeskundige Sandra de Vries beschrijft in een interview met ons de link tussen voeding, darm- en maagproblemen en gezondheidsklachten.

In het interview bespreekt orthomoleculair voedingsdeskundige Sandra de Vries de relatie tussen voeding, darm- en maagproblemen en diverse gezondheidsklachten.

Met haar eigen succesvolle praktijk heeft Sandra de Vries talloze mensen geholpen bij het verminderen of zelfs elimineren van uiteenlopende gezondheidsklachten door middel van een optimaal voedingspatroon en gezonde leefstijlkeuzes. Het gaat hierbij onder andere om: huidproblemen, hooikoorts, vermoeidheid en maag- en darmproblemen.

Drijfveer van Sandra

Wat Sandra’s werk echt bijzonder maakt, is haar diepgaande betrokkenheid bij het achterhalen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsklachten. Haar drijfveer hiervoor werd gevoed door haar persoonlijke ervaring met haar dochter, die leed aan astma-aanvallen. Vastberaden om de oorzaak te achterhalen, raadpleegde Sandra diverse complementaire therapeuten. Uiteindelijk ontdekte ze dat voeding een essentiële rol speelde bij de klachten van haar dochter en door de juiste voeding toe te passen, verminderden de symptomen aanzienlijk. Gemotiveerd door dit succes, volgde Sandra diverse opleidingen en begon ze anderen te helpen in haar praktijk.

Problemen met de maagfunctie

In haar dagelijkse praktijk komt Sandra regelmatig gevallen tegen waarin de spijsvertering niet optimaal verloopt. Ze merkte recentelijk op dat het probleem vaak al in de maag begint, wat volgens haar in verband staat met overmatige stress. Mensen die hiermee te maken hebben, kampen met problemen bij de aanmaak van maagzuur. Deze leiden tot een verstoorde spijsvertering en slechtere opname van voedingsstoffen in de maag.

Aanpak

Om een grondige analyse uit te voeren, vraagt Sandra haar cliënten altijd om een anamnese en een gedetailleerd overzicht van hun voedingspatroon. Hierbij maakt zij soms gebruik van bioresonantie-metingen om het aangetaste orgaan nauwkeurig te kunnen bepalen.

Sandra de Vries is een pleitbezorger van een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Daarbij staan voeding en leefstijl centraal als essentiële pijlers voor het bevorderen van een optimale gezondheid.

Binnenkort zullen er meer interviews met Sandra de Vries beschikbaar zijn. Hierin gaat Sandra dieper in op haar aanpak van darm- en maagproblemen en de impact van voeding op onze algehele gezondheid.