Orthomoleculair voedingsdeskundige Evert Berkelaar deelt zijn inzichten over het belang van supplementen in een gezond voedingspatroon. Hij benadrukt het essentiële karakter van supplementen, zelfs voor diegenen die al een uitgebalanceerd dieet volgen.

Het gesprek met Evert kun je beluisteren met deze link:

 

Essentiële supplementen 

Evert pleit voor dagelijkse inname van multivitaminen en vitamine D, evenals omega-3 vetzuren. Hij adviseert ook het gebruik van magnesium tijdens periodes van stress en sportactiviteiten voor een beter herstel.

Kwaliteit boven kwantiteit bij supplementen

Evert benadrukt het belang van kwaliteitsvolle supplementen. Hij beveelt aan om te kiezen voor orthomoleculaire merken. Hij adviseert ook het gebruik van doelgroepspecifieke multivitaminen voor optimale voedingsaanvulling.

Focus op calorierijke voeding voor energie

Evert legt uit hoe hij voldoende calorieën en bouwstoffen binnenkrijgt door te kiezen voor voedingsmiddelen met een hoger vetgehalte. Het gaat daarbij om volle zuivelproducten, vette vis en noten. Hij benadrukt het belang van het toevoegen van gezonde vetten aan salades en het gebruik van kokosolie en avocado’s voor extra calorieën.