Het interview met holistisch arts Roy Martina kun je beluisteren via deze balk:

Holistische benadering van geneeskunde

Roy benadrukt het belang van een holistische aanpak. Hierin worden kruiden gezien als effectieve middelen op zowel energetische als biochemische niveaus. Hij legt uit dat kruiden een zachtere, maar toch doeltreffende benadering bieden ten opzichte van farmaceutische medicijnen. Die medicijnen gaan vaak gepaard met bijwerkingen.

Veelbelovende ontdekkingen

Roy deelt zijn ervaringen in de Amazone en bespreekt nieuwe kruiden die potentieel hebben om verschillende ziekten te behandelen, inclusief diabetes type 2. Hij benadrukt het belang van wetenschappelijk onderzoek naar kruidengeneeskunde om de effectiviteit ervan op specifieke symptomen en aandoeningen aan te tonen.

Zelf verantwoordelijk voor gezondheid

Roy benadrukt dat het essentieel is om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor onze gezondheid en niet altijd naar zware farmaceutische middelen te grijpen. Het is goed om eerst te kijken naar de mogelijkheden van kruidengeneeskunde. Hij moedigt aan tot een meer proactieve benadering van gezondheidszorg, waarbij mensen zelf leren omgaan met eenvoudige huis-, tuin- en keukenmiddelen voor alledaagse kwalen.

Met deze inzichten spoort Martina aan tot een heroverweging van de traditionele geneeskunde en het omarmen van de kracht van kruiden voor een gezonder leven.