Paul Akkermans is in 2011 afgestudeerd als gezondheidszorgtechnoloog in de richting ergonomisch ontwerpen. Hij volgde de voltijd hbo-opleiding gezondheidszorgtechnologie aan de Avans Hogeschool in Tilburg.
Na twee jaar gewerkt te hebben bij het bedrijf waar hij afstudeerde, is hij in 2013 voor zichzelf begonnen met ZitTotaal. Van daaruit heeft Paul als gastdocent ook enkele jaren het ‘vak zitten en positioneren’ gegeven voor de opleiding gezondheidszorgtechnologie.

Interviews met Paul

19-01-2023: welke sport of bewegingsvorm is ideaal voor je?
27-10-2022: hoe meer te bewegen
23-06-2022: nadelen van te lang zitten


ZitTotaal richt zich hoofdzakelijk op mensen met zittend werk die niet op een standaard-stoel kunnen zitten.
Denk daarbij aan afwijkende lichaamsmaten, lichamelijke beperkingen en (chronische) rugklachten. Paul helpt zo mensen met zittend werk, met uitzondering van het chauffeursvak, om dit vitaal en productief te doen.
Zelf heeft hij grote interesse voor gezondheid op gebied van voeding en beweging. Daar besteed hij dan ook dagelijks de nodige tijd aan. Met zijn dagelijkse ochtendritueel, bestaande uit ademhalingsoefeningen, mediteren, sporten, lezen en koud douchen, is persoonlijke ontwikkeling een belangrijk onderdeel van zijn leven. Naast dagelijks sporten, stuurt hij ook actief op minimaal 10.000 stappen per dag. Verdeeld over de dag. Regelmatig wandelen, een boodschap te voet, klussen in en om het huis.

Het zijn zomaar enkele dingen waarmee Paul voor regelmatige en dagelijkse beweging zorgt. Dat klussen is overigens ook iets wat hij graag doet: met zijn handen bezig zijn en zelf dingen maken. Samen met zijn kennis en ervaring heeft dit ook tot de ontwikkeling van een nieuwe balanskruk geleid.
De in 2020 ontwikkelde Balergo is het resultaat van zijn interesse in gezondheid, beweging en willen bedenken en maken van eigen producten.
Paul is getrouwd met Malou en vader van twee kinderen. Hij is graag actief buiten en in de natuur bezig. Hij houdt van goed en gezond eten en buiten koken met natuurlijke producten.