Wil je meer weten over het belang van vezels bij een prikkelbare darm? Luister dan naar het exclusieve interview met Els Cornelis, orthomoleculair therapeut van Revive Coaching.

In het interview legt Els uit waarom vezels essentieel zijn, vooral bij het FODMAP-dieet, waarbij veel stoffen worden weggelaten. Ze benadrukt dat het nemen van voldoende alternatieve vezels cruciaal is. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met een prikkelbare darm goed reageren op traag fermenteerbare prebiotische vezels, zoals die in peulvruchten (PSOS) te vinden zijn. Daarnaast noemt Els ook lijnzaadvezels en guarboonvezels als gunstig voor deze aandoening.

Els deelt haar inzicht en expertise, waarbij ze de voorkeur geeft aan guarboonvezels als de beste keuze voor mensen met een prikkelbare darm. Deze vezels fermenteren langzaam en dienen als voedingsbodem voor gezonde bacteriën in de dikke darm. Ook bamboovezels blijken gunstig te zijn voor mensen met een prikkelbare darm.
Fructanen en gluten moeten mensen met een prikkelbare darm vermijden, zo raadt Els aan.

Mis deze waardevolle informatie niet. Download nu het volledige interview en ontdek hoe vezels een positieve invloed kunnen hebben op jouw prikkelbare darm.