Hanno Pijl, endocrinoloog en hoogleraar diabetologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum, deelt in een interview zijn inzichten over het maken van bewuste voedingskeuzes om diabetes type 2 te voorkomen of omkeren. Hij gebruikt wetenschappelijke onderzoeksdata bij het onderbouwen van zijn adviezen.

Je kunt het volledige interview downloaden om inzicht te krijgen in de expertise van dr. Hanno Pijl over het voorkomen en beheersen van diabetes type 2 door middel van voedingskeuzes. Het interview biedt waardevolle informatie voor mensen die hun levensstijl actief willen veranderen om diabetes te voorkomen.

In het interview legt Hanno uit dat zetmeel het hoofdbestanddeel is van onze voeding en suiker een belangrijke component is die door de voedingsindustrie aan producten wordt toegevoegd. Zetmeel en suiker zijn makkelijk verteerbare koolhydraten die leiden tot een hoge concentratie glucose in het bloed. Om het risico op diabetes te verminderen, adviseert Hanno het consumeren van onbewerkte producten zonder toevoegingen van de voedingsindustrie. Natuurlijke voedingsproducten bevatten weinig suiker. Daarnaast is het belangrijk om zuinig te zijn met zetmeel, dat een basisingrediënt van onze voeding is. Hanno raadt aan om altijd te kiezen voor volkoren of volle natuurlijke producten.
Wees voorzichtig met brood, pasta en aardappelen, luidt het advies van Hanno. Het maken van aardappelpuree vergemakkelijkt de opname van glucose in het lichaam.