Martin Frijters van een praktijk voor klassieke homeopathie laat weten hoe je met het stijgen van de leeftijd problemen kunt voorkomen. Luister naar het interview met Martin via de balk hieronder.

Martin vertelt dat je altijd flink moet blijven bewegen, omdat rust roest. Dit is belangrijk voor het goed houden van je bloedcirculatie. Hiervoor is een flinke wandeling per dag al voldoende. Dit geeft je vitaliteit naast rust.

Een andere tip: eet biologische voeding, omdat deze meer vitamines en mineralen bevat. Neem specifieke voedingssupplementen, met name: omega-3-vetzuren voor de ogen, hersenen, hart en vaten. Omega-3 kan ook de ontstekingsneiging van het lichaam laten afnemen. Hiernaast zijn de vitamines B belangrijk voor je geheugen en concentratie.

Martin raadt het je ook aan om waar dat kan leuke activiteiten te blijven doen, zodat je onder de mensen blijft.

Specifieke ouderdomsklachten laat je het beste behandelen via homeopathie. Dit heeeft geen bijwerkingen en levert geen schade op. Een klacht kan vaak genezen, in plaats van dat deze alleen onderdruk wordt. Ouderen reageren doorgaans gevoeliger op medicatie, omdat de lever de middelen minder goed ontgift.

Rhus Toxicodendron is een middel voor gewrichtsklachten. Het maakt gewrichten soepeler, zo vertelt Martin. Het mineraal Mangaan is van belang voor opbouw van het kraakbeen.