Het maakt niet zoveel uit wat je ná een goede sessie krachttraining inneemt, omdat vooral van belang is wat je over de dag verdeeld eet. Daarbij zijn zowel eiwitten, als koolhydraten en gezonde vetten (avocado’s en noten) belangrijk. Hierover geeft personal trainer Chris Kunst informatie. Hij is van stormlifestyle.nl.

Een preworkout (supplement) heeft weinig zin. Je kunt ervoor kiezen om voorafgaand aan de training koffie drinken, omdat die preworkouts meestal veel cafeïne bevatten en stoffen die daar de werking van stimuleren. Cafeïne werkt in elk geval wel om kracht te hebben tijdens het trainen.

Chris ziet wei-eiwit als een voedingsmiddel in poedervorm. Hijzelf verwerkt het in recepten in bijvoorbeeld pannenkoeken, zodat die wat meer eiwit gaan bevatten. Wees bewust bezig met je eten en voorkom dat je gaat snaaien, zegt Chris.

Wie een sixpack wil, kan het beste ervoor dat het lichaam een laag vetpercentage heeft. Hoe je buikspieren zijn opgedeeld, is genetisch bepaald. Het kan zeker helpen om je core te versterken door bepaalde oefeningen te doen: zware squats en deadlifts bijvoorbeeld. Alleen buikspieroefeningen doen helpt nauwelijks. Deze vormen eerder een belasting voor je onderrug.

Als je niet voldoende spiermassa eet, eet je waarschijnlijk niet genoeg.
Je moet je hele lichaam trainen om goed te groeien. Leg de nadruk niet alleen op drukbewegingen. De rug is een veel grotere spier, dus oefeningen (trekbewegingen) voor de rug zou je vaker moeten doen dan die voor de borst.

Interviews met Chris: