Gezondheidsexpert Lianne Maan benadrukt de heilzame eigenschappen van diindolylmethaan (DIM) in kruisbloemige groenten zoals broccoli, spruitjes en bloemkool. 

Beluister het interview met Lianne via deze balk:

 

In het interview legt Lianne uit dat DIM het oestrogeenmetabolisme beïnvloedt, gunstige metabolieten stimuleert en ongunstige vermindert. Dit kan helpend zijn bij hormonale disbalans en oestrogeendominantie. Hoewel DIM binnenkrijgen via voeding ideaal is, suggereert Lianne dat supplementen nodig kunnen zijn voor een gerichte aanpak. Vooral omdat aanzienlijke hoeveelheden kruisbloemige groenten nodig zijn voor vergelijkbare resultaten.

Lianne raadt een gebalanceerde levensstijl aan. Zij benadrukt het belang van een gezonde leverfunctie en benoemt dat stressreductie en voedzaam eten essentieel zijn om het oestrogeenmetabolisme te ondersteunen. Ze waarschuwt echter dat overmatig koffiegebruik, ondanks gunstige effecten in matige hoeveelheden, negatieve invloed kan hebben op de lever bij overmatige consumptie. Lianne benadrukt het belang van evenwicht in levensstijl en voeding voor een optimaal oestrogeenmetabolisme.

Diindolylmethaan (DIM) is een natuurlijk voorkomend organisch molecuul dat wordt geproduceerd bij het kauwen van kruisbloemige groenten, vooral die behoren tot de Brassicaceae-familie. Deze groenten omvatten broccoli, spruitjes, bloemkool, boerenkool en kool. Mensen die moeite hebben om voldoende kruisbloemige groenten via voeding binnen te krijgen, overwegen soms DIM-supplementen.