Gebruik van kruiden voor rust

Greetje van den Eede, werkzaam in de holistische gezondheidszorg bij haar praktijk Natuurbalans, vertelt dat kruiden zoals kamille en lindebloesem effectief kunnen zijn voor een rustgevend effect.
Kamille is bekend om zijn kalmerende eigenschappen, en lindebloesem kan ook rust brengen,” aldus Greetje. Ze raadt aan om tijdens de zomermaanden zelf kruiden te plukken en hiervan thee te maken voor het hele jaar.

Luister naar het gesprek met Greetje via deze balk:

 

De kracht van essentiële oliën

Naast kruiden benadrukt Greetje de voordelen van essentiële oliën. “Essentiële oliën zijn makkelijk toe te passen en heel efficiënt,” zegt Greetje. Ze wijst op echte lavendel, bergamot, mandarijn en zoete sinaasappel als oliën met rustgevende eigenschappen. De Echte Lavendel, in het bijzonder, is volgens Greetje een must-have voor iedereen die met aromatherapie wil beginnen.

Toepassing van essentiële oliën

Greetje legt uit dat essentiële oliën op verschillende manieren kunnen worden gebruikt, zoals in een diffuser of direct inhaleren van een doekje. “Voor een rustgevend effect kun je gewoon een druppeltje op een doekje doen en dat ruiken,” adviseert Greetje. Ze waarschuwt echter voor het gebruik van citrusoliën op de huid vanwege mogelijke irritaties bij blootstelling aan zonlicht.

Wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring

Greetje benadrukt dat de effectiviteit van essentiële oliën niet alleen uit praktijkervaring blijkt, maar ook door wetenschappelijk onderzoek wordt ondersteund. “Er zijn talloze studies die de efficiëntie van deze oliën aantonen,” zegt Greetje. Ze moedigt mensen aan om biologische kwaliteit te kiezen voor zowel kruiden als oliën om de beste resultaten te behalen.

Dankzij haar integrale aanpak, die kennis van fyto- en aromatherapie, Bachbloesems, traditionele Chinese geneeskunde, voedingsleer en energetische methodes combineert, helpt Greetje van den Eede mensen op een natuurlijke manier rust en balans te vinden.