Hilde Schoonjans, bekend van haar praktijk in Lokeren en reflexology4u.be, deelt haar inzichten over de veelzijdigheid van etherische olieën, met een speciale focus op patchouli. In een recent interview bespreekt ze de voordelen en toepassingen van deze bijzondere olie.

Luister naar het interview met Hilde via deze balk:


de veelzijdigheid van patchouli

Patchouli staat bekend om zijn muskusachtige, aardse en exotische aroma. Hilde legt uit dat deze olie vooral in de jaren zestig populair was vanwege zijn duale werking: enerzijds aardend en rustgevend, anderzijds opwekkend en vrolijk. Deze eigenschappen maken patchouli ideaal voor meditatie en het herstellen van energetische balans.

gezondheidsvoordelen van patchouli

Naast de energetische voordelen is patchouli ook uitstekend voor de huid. Hilde adviseert het gebruik van patchouli bij droge, gebarsten huid, zweertjes of een onrustige huid. Het kan ook in de hoofdhuid worden gemasseerd na het wassen van het haar. “Ik gebruik patchouli regelmatig in mijn praktijk vanwege zijn balancerende en aardende effecten,” aldus Hilde.

emotionele balans en patchouli

Patchouli kan helpen bij stress, neerslachtigheid, gebrek aan zelfvertrouwen en geestelijke uitputting. Hilde deelt een voorbeeld van een cliënt die helemaal opgefokt in haar praktijk kwam na een ruzie met een buurvrouw. “Door patchouli te ruiken, kon ze stoppen met piekeren en zich opnieuw focussen op wat echt belangrijk is,” zegt Hilde.

het belang van bewustwording

Hilde benadrukt het belang van bewustwording bij het gebruik van etherische olieën. Ze moedigt mensen aan om negatieve gedachten los te laten en zich te focussen op positieve doelen. “Patchouli helpt je om even op de rem te staan, na te denken over waar je mee bezig bent, en je te richten op wat je echt wilt in het leven,” zegt Hilde.