Je kunt spieren opbouwen en je stofwisseling verbeteren met Fastercise. Dit is een fitnessprogramma waarvoor je niet naar de sportschool hoeft te gaan. Els Cornelis van Revive Coaching vertelt hierover.

Je kunt het gesprek met Els beluisteren via deze balk:

De techniek Fastercise bestaat uit twee bewegingen, namelijk: shivercise (bibberen) en tightercise (spieren aanspannen). De bedenker van Fastercise is Amerikaans arts Denis Wilson, die veel ervaring heeft met het doen van onderzoek naar de schildklier en stofwisseling.

Els stelt vast dat de techniek eenvoudig toe te passen voor iedereen. Het gaat over 5 minuten high intensity training per dag.

Thermogenese is een efficiënt middel om vetten te verbranden. Dit effect wek je op door het bibberen na te bootsen via shivercise.

Je bouwt spieren op via tightercise, doordat je de werking van mitochondriën stimuleert. Het lijkt een beetje op je uitrekken. Elke spier span je dan een bepaalde tijd aan. Dit geeft het lichaam een signaal, waarbij het korte cortisol- en adrenalinestootjes geeft. De oefeningen werken goed bij het nog even uitstellen van je eetmoment voor wie wil afvallen.

De wachtlijst om met het programma te starten op 18 augustus 2021 vind je op /fit4lifewachtlijsteditie2.