Juglen Zwaan, bekend voedingsdeskundige en auteur, heeft recent interessante inzichten gedeeld over de voedingswaarde en consumptie van eieren.

Het interview met Juglen kun je horen via de balk hieronder.

 

Voedzame bron en milieuvriendelijkheid

Onderzoek wijst uit dat eieren niet alleen een hoogwaardige eiwitbron zijn, maar ook minder belastend voor het milieu in vergelijking met andere dierlijke producten. Daarnaast bevatten ze een scala aan essentiële voedingsstoffen, zoals B12, luteïne en vitamine D.

Bewaar- en koopadvies

Recente inzichten tonen aan dat het bewaren van eieren op kamertemperatuur gunstiger kan zijn voor het behoud van vitamine D. Dat geldt vooral in landen waar eieren niet gewassen worden. Voor consumenten is het ook van belang om bij samengestelde producten te letten op het gebruik van vrije-uitloop eieren en het vermijden van PFAS-vervuilde eieren.

Gezondheidsaspecten en consumptieadvies

Onderzoekers adviseren om één tot twee eieren per dag te consumeren voor optimale gezondheidsvoordelen, terwijl biologische eieren een gunstigere mineralensamenstelling kunnen hebben. De bereidingswijze van eieren, zoals pocheren of roerei, kan ook invloed hebben op hun voedingswaarde.