De weerstand tegen infectieziekten zoals het corona-virus kun je optimaal krijgen door goede voeding tot je te nemen. Hierover geeft therapeute Alie Wouda-van der Tuin informatie in verschillende radio-interviews.
Je kunt deze beluisteren via de balken hieronder.

Preventieve aanpak
Curatieve aanpak
Waarom wordt iemand ziek?

In balans komen

Het belangrijkste advies van Alie is: zorg ervoor dat je in balans bent, voordat herfst en winter aanbreken. Naast voldoende slaap, bewegen en frisse buitenlucht raadt Alie je aan dat je vooral voor paleo-voeding kiest.

Als je deze gezonde levensstijl volgt, hoef je je volgens Alie minder zorgen te maken als er sprake is van een epidemie. Je hebt jezelf in balans gebracht. Als je elke ochtend mooie ontlasting hebt, is je darmflora in orde. Als dat niet zo is, kan het noodzaak zijn om je darmflora te herstellen.

Preventief: supplementen

Wat betreft supplementen wapen je jezelf tegen infectie met virussen door elke dag 2 tot 4 gram vitamine C in te nemen. Daarnaast 3.000 IE vitamine D3 en 75 mg zink. Je moet voor de herfst- en wintertijd je lichaam in balans te brengen door tweemaal per jaar je lichaam te reinigen, met een orthomoleculair supplement. Je moet ervoor zorgen dat je niet verzuurt, door naar verhouding veel basevormende voeding te nuttigen.

Curatieve aanpak

Bij mensen die ernstig ziek worden door corona blijkt er sprake van een bijkomend onderliggend probleem, zoals hart- en vaatziekten.
Als Alie vaststelt dat iemand een infectie heeft met het corona-virus gaat zij uitzoeken welk homeopathisch middel het immuunsysteem ondersteunt. Zo zou zij via een homeopatisch middel ook de angst aanpakken. De koorts en hoesten pakt zij ook aan via klassieke homeopathie. Bij klachten raadt Alie tot 10 gram vitamine C per dag aan. Rust verder zoveel mogelijk uit via bedrust, zegt zij.
Melatonine doet iets met de stress-as, waardoor je weer een andere frequentie creëert.

Alie zegt dat het lichaam over een zeer grote intelligentie beschikt waarmee het ziektekiemen te lijf kan gaan. Dat proces wil zij in therapie graag ondersteunen, als er sprake is van disbalans.

Theorieën: trillingsfrequentie en Hamer

Een van de theorieën over het ontstaan van infecties gaat in op wat bekend is over trillingen. Zo heeft een virus een frequentie of trillingsniveau 5,5 Hz. Als je ervoor zorgt dat de trillingsfrequentie lichaam boven de 27 Hz komt, via bio-resonantie overleeft het virus niet. Met deze theorie in het achterhoofd zegt Alie: “Zorg ervoor dat je niet boos of angstig wordt, dat je geen geld hebt, dat je geen eten meer kunt kopen”. Dan blijf je in balans en ben je niet meer zo vatbaar. Stress zorgt voor veranderingen in de frequentie in het lichaam.