Annet van der Tweel, expert in kruiden, deelt in een interview hoe kruiden een milde, maar toch effectieve rol kunnen spelen in het bestrijden van parasieten en het handhaven van darmgezondheid.

Het interview met Annet kun je hier beluisteren:

Antiparasietenkuur

De antiparasietenkuur, geïntroduceerd door Hulda Clark, benadrukt het gebruik van kruiden, zoals zwarte walnoot, kruidnagel en absinthalsum om parasieten te elimineren en de lever te stimuleren. Deze kuur richt zich op het reinigen van de lever, wat volgens Clark kan bijdragen aan het voorkomen van kanker.

Annet benadrukt dat de kruidenkuur over het algemeen gunstige resultaten kan hebben, hoewel de duur van de behandeling kan variëren afhankelijk van de levenscyclus van de parasieten. Ze waarschuwt echter voor mogelijke bijwerkingen, zoals verhoogde stoelgang. Daarom adviseert zij om tijdens de behandeling goed op de voedingsopname te letten.

Essiac-kruidenmix

Ook bespreekt Annet de Essiac-kruidenmix. Dat is een combinatie van kruiden gericht op ontgifting en ondersteuning van het lichaam bij ernstigere ziekten, zoals kanker. Deze mix bestaat uit grote klis, schapenzuring, rode iep en Russische rabarber. Deze richt zich op het ontgiften van zware metalen en gifstoffen uit het lichaam. Beide mixen vullen elkaar aan in hun benadering van het ondersteunen van de gezondheid, waarbij de ene kruidenmengeling helpt bij het verwijderen van toxines, terwijl de andere de weerstand verhoogt.

Met haar expertise benadrukt Annet het belang van het gebruik van kruiden als aanvulling op een gezonde levensstijl en als ondersteuning bij verschillende gezondheidskwesties.