Therapeut functionele geneeskunde Tim Kors deelt zijn inzichten over anti-aging, gebaseerd op recente literatuur. Het interview met Tim biedt inzicht in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van anti-aging. Het  benadrukt het belang van voeding, levensstijl en supplementen bij het bevorderen van een gezonde veroudering.

Het gesprek met Tim kun je hier beluisteren:


Tim bespreekt de onderzoeksbevindingen over NAD+, een vorm van vitamine B3. Hij noemt ook resveratrol, een bekende stof uit rode wijn. Beide stoffen blijken cruciaal voor anti-aging.

Onderzoek, geleid door Dr. David Sinclair van Harvard, richt zich op voeding, levensstijl en genetica als sleutelfactoren bij cellulaire verjonging. Sinclair identificeerde zeven belangrijke processen op celniveau die de cellulaire verjonging stimuleren of verminderen, zoals het activeren van telomerase en het remmen van overmatige oxidatie.

Tim benadrukt de rol van mitochondria, de energiefabriekjes van cellen. Hij noemt stoffen zoals PQQ die het aantal mitochondria kunnen verhogen. Hij deelt zijn inzichten over de supplementen NAD+ en resveratrol, evenals andere belangrijke stoffen zoals alfaliponzuur, EGCG uit groene thee, vitamine D en omega-3-vetzuren.

Naast het bespreken van supplementen, adviseert Tim ook over het meten van telomeren en oxidatiemarkers als manieren om de biologische leeftijd te bepalen en de effectiviteit van anti-aging-interventies te volgen.

Hij moedigt ons aan om de onderzoeken van Dr. Sinclair verder te verkennen. Tim benadrukt het belang van regelmatige controle van oxidatiemarkers en immuunfunctie als onderdeel van een holistische benadering van anti-aging.

Het gesprek eindigt met suggesties voor zelfonderzoek. Tim heeft het over het meten van ontstekingsfactoren en antioxidantniveaus in het bloed, evenals het controleren van de werking van het immuunsysteem.

Meer informatie op de site van Newmedix

Hier vind je meer informatie over dit onderwerp.