Tim Kors, orthomoleculair therapeut bij Newmedix, benadrukt de cruciale rol van omega-3-vetzuren als een van de meest essentiële voedingsstoffen om je algehele gezondheid te verbeteren.


In het interview deelt Tim het volgende:|

“Bij Newmedix nemen we standaard de vetzuurstatus van elke cliënt die onze praktijk bezoekt onder de loep, inclusief omega-6 en omega-3-vetzuren, evenals de omega-3-index (EPA en DHA). De omega-3-index blijkt een van de meest cruciale gezondheidsindicatoren te zijn.”

Tim legt uit dat het lichaam enzymen nodig heeft om vetzuren om te zetten. Niet iedereen slaagt erin om de ontstekingsremmende EPA en DHA effectief uit bronnen zoals chiazaad of lijnzaad te halen. Voor deze groep is het gunstiger om vette vis te integreren in hun dieet, aangezien visolie hogere concentraties EPA en DHA biedt dan bijvoorbeeld krillolie.

“Omega-3-vetzuren spelen een vitale rol in het gezond houden van celmembranen, wat de opname van voedingsstoffen in de cel bevordert en de algehele energieniveaus kan verbeteren,” voegt Tim toe. “Recente onderzoeken tonen aan dat het risico op een plotselinge hartstilstand met maar liefst 50% daalt wanneer de omega-3-index boven de 8% ligt. Daarnaast is de kans op hart- en vaatziekten met 28% verminderd.”

Tim wijst er ook op dat het handhaven van een gezond niveau van omega-3-vetzuren en vitamine D de kans op het ontwikkelen van auto-immuunziekten aanzienlijk vermindert.

Luister naar het volledige interview met Tim Kors om meer te leren over hoe omega-3-vetzuren je gezondheid kunnen transformeren en je welzijn kunnen verbeteren.