Het hebben van parasieten in onze darmen is iets wat vaak onopgemerkt blijft, maar het kan wel degelijk invloed hebben op onze gezondheid. In ons audio-interview met Cindy de Waard, een expert op het gebied van darmgezondheid. Leer je alles wat je moet weten over deze ongewenste indringers.


Cindy deelt haar kennis en ervaring over de meest voorkomende parasieten, waaronder de dientamoeba fragilis, giarda lamblia en blastocystis hominis. Ze legt uit hoe deze eencellige organismen ons immuunsysteem kunnen activeren en ons kunnen helpen om ons lichaam te beschermen tegen ziekteverwekkers. Maar als we er last van hebben, kunnen de symptomen vervelend zijn.

Eén van de belangrijkste signalen dat je een parasiet in je darmen hebt, zijn cyclische ontlastingsproblemen. Als je merkt dat je regelmatig last hebt van diarree, obstipatie of een afwisseling van beide, is het belangrijk om dit serieus te nemen en te onderzoeken of parasieten de oorzaak kunnen zijn.

Maar hoe kun je parasieten bestrijden? Cindy legt uit dat het combineren van voedingsaanpassingen, medicatie en kruiden de meest effectieve manier is om deze indringers te bestrijden. Ze adviseert om minder zetmeel te eten en regelmatig te reinigen, om zo het microbioom in je darmen in topconditie te houden. Medicatie kan soms nodig zijn, maar kruiden kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het ondersteunen van de darmgezondheid.

Hoe kun je voorkomen dat je besmet raakt met parasieten?
Cindy legt uit dat het vermijden van besmettelijke situaties, zoals openbare toiletten en het regelmatig wassen van je handen, de beste manier is om parasitaire infecties te voorkomen. Maar als je vermoedt dat je besmet bent, is het belangrijk om te handelen en contact op te nemen met je huisarts voor een onderzoek.

Download nu ons audio-interview met Cindy de Waard en ontdek alles wat je moet weten over parasieten en hoe je ze kunt bestrijden en voorkomen. Bescherm jezelf en je gezondheid en leer hoe je je darmen in topconditie kunt houden!