Hoe interessant zijn apparaten waarmee je je huidfunctie verbetert? Monique Lindeboom van Beautyjournaal.nl vertelt hierover.

Beluister het interview met Monique via de balk hieronder:

Ultrasound en radiofrequentie-apparaten valt onder de ‘energy based devices’. Deze apparaten geven energie af aan de huid via geluidsgolven of radiofrequentie. Zo wekken ze een elektromagnetisch veld in weefsels op. Hierdoor wordt warmte gecreëerd binnen de huid, wat irritatie veroorzaakt. De irritatie treedt dieper in de huid op dan met peeling, die aan de oppervlakte blijft. De irritaties moeten ertoe bijdragen dat de huid zich vernieuwt en mooier wordt.

Radiofrequentie heeft een zeer lage frequentie. Door de huid te behandelen met radiofrequentie gaan de cellen in de huid trillen, omdat de huid van nature weerstand geeft. Dit geeft minuscule schade aan de collageenbundels. Het geeft fibroblasten in de huid een prikkel om nieuw collageen aan te maken.

Monique noemt deze apparaten interessant, als je ze als een kuur uitvoert. Denk aan twee tot drie keer per jaar.

Waar kun je terecht voor deze behandelingen?

Schoonheidsspecialisten bieden deze behandelingen aan, wat discussie oproept. Monique legt uit dat sommigen namelijk vinden dat bepaalde behandelingen alleen voorbehouden zijn aan BIG-geregistreerde huidtherapeuten. Wees dus kritisch als consument. Kijk bijvoorbeeld of de schoonheidsspecialiste lid is van de ANBOS, of ga naar een kliniek die huidtherapeuten in dienst heeft. Het gaat immers om behandelingen die hitte teweegbrengen in de huid.

Bepaal je probleemgebied en doel

Advies van Monique: ga eerst na wat je doel is. Laat je informeren, omdat er veel interessante behandelmogelijkheden zijn. Overleg met de specialist je probleem en laat je informeren.