Richard de Leth van OERsterk deelt zijn inzichten over het toepassen van kruiden uit de keuken. Deze hebben grote waarde voor de gezondheid. 

Het interview met Richard kun je beluisteren via deze link:


Kruiden als natuurlijke medicijnen

Richard benadrukt dat kruiden rijk zijn aan vitaminen, mineralen en andere stoffen die ons lichaam ten goede komen. Hij noemt een scala aan kruiden en specerijen, zoals basilicum, kaneel, gember en kurkuma. Deze geven niet alleen smaak aan gerechten, maar kunnen ook een gunstig effect hebben op onze gezondheid.

Het belang van verse kruiden

De versheid van kruiden draagt bij aan hun effectiviteit, hoewel gedroogde kruiden ook waardevol kunnen zijn als ze op de juiste manier worden bewaard. De focus ligt op het herontdekken van de band tussen mens en natuur, waarbij kruiden een centrale rol spelen in onze voeding en gezondheid.

Creativiteit in de keuken

Richard benadrukt het belang van creatief koken met kruiden en specerijen, die niet alleen de smaak verrijken maar ook bijdragen aan een gezonde levensstijl. Hij moedigt aan tot variatie en experimenten met verse kruiden, die gemakkelijk beschikbaar kunnen zijn in huis of op balkons, vensterbanken en tuinen.