Sandra de Vries, orthomoleculair voedingsdeskundige gespecialiseerd in darm- en maagproblemen, deelt haar inzichten over de rol van supplementen. Ze benadrukt dat een uitgebalanceerd dieet de basis vormt voor een optimale gezondheid.

Het gesprek met Sandra kun je beluisteren via deze link:


Het nut van suppletie 

Sandra wijst op de uitputting van voedingsstoffen in onze moderne samenleving. Zij benadrukt het toenemende belang van suppletie. In een tijd waarin de voedingswaarde van voedsel afneemt door uitgeputte grond, toegevoegde additieven en veranderende omgevingsomstandigheden, kunnen supplementen een waardevolle aanvulling zijn om tekorten aan te vullen en de gezondheid te ondersteunen.

Veelvoorkomende tekorten en advies over aanvulling

Sandra wijst op veelvoorkomende tekorten, waaronder vitamine D3, magnesium en B12, die vaak voorkomen bij mensen, ongeacht leeftijd of levensstijl. Ze benadrukt het belang van regelmatige bloedtesten om tekorten te detecteren en adviseert over geschikte suppletie. Bovendien biedt ze inzicht in verschillende opnamevormen, met speciale aandacht voor mensen met maagproblemen die moeite hebben met het innemen van traditionele tabletten.

Onderzoek en bewustzijn voor optimaal welzijn

Sandra moedigt mensen aan om zich bewust te worden van hun eigen gezondheid door middel van bloedtesten en nauwlettend toezicht op voedingsinname. Door zich te richten op preventieve maatregelen, zoals het aanvullen van voedingsstoffen en het bevorderen van een gezonde levensstijl, kunnen individuen streven naar optimaal welzijn, zelfs te midden van uitdagende omgevingsfactoren, zoals straling van apparaten.