Holistisch arts Roy Martina heeft zich verdiept in de Healy. Dit is een apparaat dat via frequentietherapie werkt. In zijn uitleg vertelt Roy onder andere: “alles is frequentie (trillingen)”. Ook het lichaam werkt via frequenties.

Roy vertelt dat de Healy twee functies heeft. Ten eerste is deze gecertificeerd voor microstromen met een bepaalde frequentie, die fysiek werken tegen pijn en stress. Ten tweede genereert de Healy frequenties om draadloos informatie over te dragen.

Roy legt uit dat het acupunctuursysteem (dat inwerkt op meridianen) via de elektrische weg werkt. Daarnaast gebruikt het lichaam frequenties die op een bepaalde manier moeten zijn: harmonisch. Echter, als er sprake is van een conflict in je leven en onverwerkte emoties of stress kunnen disharmonische frequenties ontstaan. Deze kunnen de harmonische frequenties in het lichaam verzwakken, wat invloed heeft op de meridianen. Een disbalans ontstaat. Bepaalde organen kunnen daardoor minder energie krijgen, wat op de langere termijn leidt tot ziek zijn.
Indien je kunt meten in de frequentiefase kun je preventief werken, voordat ziekte ontstaat. De Healy is een van de apparaten die het mogelijk maakt om te scannen welke frequenties het lichaam nodig heeft. Er zijn hiervoor meerdere apparaten. De Healy is een draagbaar apparaat, waarvan de duurste versie het lichaam scant (= resonantieanalyse). Het bevat behandelprogramma’s, waardoor het mogelijk is dat je je eigen coach of heler bij je draagt.

Roy laat weten hier enthousiast over te zijn. Hij werkt al tientallen jaren met apparatuur om frequenties en meridianen door te meten. Roy vertelt dat de Healy een preventieve en helende functie heeft. Het nadeel is dat het apparaat niet in winkels wordt verkocht, maar via multi-level marketing (MLM). Dat is een netwerkorganisatie via privé-distributeurs.

Onderzoek naar de Healy is nu pas in volle gang. Het apparaat bestaat pas twee jaar en heeft pas nu meer gebruikers die over de effecten berichten. Roy geeft aan dat de Healy bepaalde patronen in kaart brengt, als je het apparaat regelmatig gebruikt voor scannen. Je krijgt je zwakke punten in beeld. Roy spreekt over ‘de wetenschap van de toekomst’.

Radar was in een tv-uitzending negatief over de Healy. Roy vertelt dat in deze uitzending veel fragmenten zijn uitgeknipt. Hierdoor zijn medische claims uitgezonden, die volgens Roy uit hun context werden geplaatst.