De gezondheid van je mond heeft invloed op je totale gezondheid. Hierover geeft Tim Kors informatie. Het interview met Tim beluister je via de balk hieronder.

Tim vertelt dat hij bij patiënten altijd de mondgezondheid uitvraagt. Er kunnen namelijk ontstekingshaarden in de mond voorkomen, zoals: wortelkanalen waarin bacteriën zich nestelen. De toxines die bacteriën uitscheiden kunnen in de bloedbaan terechtkomen, waardoor er kans is op vervelende symptomen. De enige optie is dan de tand of kies te verwijderen, en te vervangen door een implantaat. In dat geval raadt Tim je aan om te kiezen voor een zirkonium implantaat.

Daarnaast kunnen problemen ontstaan in holtes, daar waar verstandskiezen getrokken zijn. Ook in deze holtes kunnen bacteriën zich kunnen nestelen en zodoende ontstekingen veroorzaken. Volgens Tim komt het vaak voor dat er een dergelijk probleem in holtes ontstaat. Een goede manier om dit op te lossen, is het opvullen van de holtes met lichaamseigen stamcellen.

Tim raadt het aan om je tandvlees gezond te houden. Je mond heeft een eigen bioom aan micro-organismen (de gunstige bacteriën in je mond). Inmiddels zijn er tandpasta’s op de markt waarmee je deze balans in je mond goed houdt. Het gebruik van fluor in je mond raadt Tim af.