Tomaten kunnen gunstig zijn als het gaat om voorkomen dat hart- en vaatziekten erger worden. Dit blijkt uit onderzoek van Merel Hazewindus van de Universiteit Maastricht. Lycopeen komt het meest voor in de tomaat. Dit is de kleurstof die tomaat haar rode kleur geeft. Daarnaast werken ook vitamines C en E gunstig als het gaat om verlaging van de kans op cardiovasculaire problemen.
Laatste berichten
aHealthyLife
Alfalfa wordt vaak gebruikt als veevoer, maar is een veelzijdig kruid dat ook kan worden geconsumeerd als supplement vanwege de antioxiderende eigenschappen. Je kunt de zaden, kiemen of het extract ervan eten, maar sommigen willen het liever vermijden. Alfalfa, ook bekend als luzerne of Medicago sativa, is een plant die [...]
Collageen is het belangrijkste eiwit in het menselijk lichaam. Het komt voor in huid, pezen, ligamenten en andere bindweefsels (1). Er zijn 28 typen collageen geïdentificeerd, waarvan de typen I, II en III het meest voorkomen in het menselijk lichaam; ze maken 80-90% van het totale collageen uit (1, 2). [...]
De afgelopen weken heb ik een paar keer van lezers de vraag gekregen of ik een artikel zou willen schrijven over het onderwerp ashwagandha. Het is een zeer potent supplement waar veel onderzoek naar is gedaan. Tot mijn verbazing heb ik hier nog niet eerder over geschreven, dus wordt het [...]
Paardenbloembladeren, -wortels en -bloemen kunnen positieve gezondheidseffecten hebben. Ze kunnen onder andere de gezondheid van de lever bevorderen en ontstekingen bestrijden. Hoewel paardenbloemen vaak worden afgedaan als hardnekkig onkruid, gebruiken mensen ze al eeuwenlang in vormen van traditionele geneeskunde. De bladeren, wortels en bloemen kunnen niet alleen kleur toevoegen aan [...]