Ben je ook benieuwd naar de gezondheidswaarde van verschillende soorten thee? Dan hebben we goed nieuws voor je, want Juglen Zwaan (voedingsdeskundige) vertelt over over de unieke voordelen van groene, zwarte, witte en Puer thee. Dus pak er een kopje thee bij en luister naar het interview met Juglen over deze heerlijke en gezonde drankjes.

Groene thee, zwarte thee, witte thee en Puer thee hebben allemaal verschillende gezondheidswaarden vanwege hun unieke samenstelling en productiemethoden.

Groene thee bevat bijvoorbeeld veel antioxidanten, vooral catechines genaamd epigallocatechinegallaat (EGCG). Deze antioxidanten hebben een gunstig effect op het cardiovasculaire systeem en het immuunsysteem. Ook kunnen ze het risico op bepaalde vormen van kanker verlagen.

Zwarte thee bevat theaflavinen en thearubiginen, twee antioxidanten die kunnen helpen bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen en het verbeteren van de bloedstroom naar de hersenen, wat kan helpen bij de cognitieve functie.

Witte thee bevat ook antioxidanten. Deze theesoort is de minst bewerkte thee en kan daarom een ​​hogere concentratie van bepaalde voedingsstoffen bevatten.

Puer thee wordt vaak beschouwd als een traditionele Chinese thee en wordt gefermenteerd tijdens de productie. Het bevat daarom verschillende bioactieve stoffen, zoals theaflavinen, thearubiginen, catechines en flavonoïden. Die kunnen helpen bij het verminderen van cholesterol en de bloeddruk.