Hilde Schoonjans, voetreflexoloog uit Lokeren, benadrukt het belang van gember als een waardevol ingrediënt dat energie geeft en het spijsverteringsstelsel ondersteunt. Het kruidige aroma van gember biedt niet alleen ontspanning bij gespannen spieren, maar kan ook verlichting bieden bij gewrichtspijn.

 

Concrete toepassingen van gember in voetreflexologiesessies

Hilde legt uit dat ze gemberolie vaak toepast op de reflexzones van de nieren, gebruikmakend van de lopende duimtechniek. Door de warmte van gember te benutten, tracht ze niet alleen het spijsverteringsstelsel in balans te brengen, maar ook de levensenergie in het lichaam aan te vullen.

Veiligheid en juist gebruik van etherische oliën

De voetreflexoloog benadrukt het belang van het verdunnen van etherische oliën met een neutrale plantaardige olie om huidirritatie te voorkomen. Hoewel pure etherische oliën soms door haarzelf worden gebruikt, raadt Hilde dit niet aan vanwege mogelijke overreacties van de huid.

Gember: voordelen en toepassingen in de dagelijkse gezondheid

Naast het gebruik in voetreflexologiesessies benadrukt Schoonjans de diverse voordelen van gember. Het gaat dan onder andere om verlichting van spijsverteringsproblemen en misselijkheid tijdens de zwangerschap. Ze adviseert echter om bij aanhoudende of ernstige medische klachten altijd een arts te raadplegen om ernstige aandoeningen uit te sluiten.

Eerder vertelde Hilde hoe ze een andere soort olie, namelijk citroenolie, effectief gebruikt op specifieke reflexzones, met name die van de lever. Citroenolie heeft reinigende eigenschappen. En ook is het krachtige antioxidant is die aanvulling biedt op vitamine C. Hilde brengt eerst neutrale plantaardige olie op de voeten aan, gevolgd door een druppel citroenolie op de handen om deze toe te passen op de reflexzone van de lever.