Nieuw op Gezondheidsnieuwsradio: Wouter de Jong bespreekt de voordelen van algenolie

We kennen allemaal visolie als een populaire bron van EPA en DHA, maar wist je dat er een duurzamer alternatief bestaat? Algenolie is namelijk een fantastisch alternatief voor mensen die om het milieu geven én gezond willen blijven. In tegenstelling tot visolie is de productie van algenolie milieuvriendelijk en kan het zelfs op land gekweekt worden.

Maar wat is het verschil tussen visolie en algenolie? Wouter de Jong legt uit dat algenolie rijk is aan DHA, maar dat het ook belangrijk is om EPA binnen te krijgen. Gelukkig hoef je niet te kiezen tussen visolie, krillolie en algenolie, want elke oliesoort heeft zijn eigen voordelen.

EPA en DHA zijn vooral bekend om hun ontstekingsremmende effecten in ons lichaam. Maar wist je dat de behoefte aan deze vetzuren per persoon verschilt? Via de omega-3-index kan je bepalen hoeveel omega-3-vetzuren jouw lichaam nodig heeft.

Wil jij meer weten over algenolie en hoe het jouw gezondheid kan verbeteren? Download dan snel het interview met Wouter de Jong via de balk hieronder.