De traditionele Chinese geneeswijze (TCM) kent al jaren lang het kruid He Shou Wu. Hierover vertelt Wouter de Jong. Het interview met Wouter kun je beluisteren via de balk hieronder.

He Shou Wu is een kruid dat volgens de TCM goed is voor de hersenen, net zoals dat geldt voor de ginsengwortel. He Shou Wu betekent letterlijk ‘Old Black Hair’ en is de wortel van de plant Polygonum multiflorum. De Chinese geneeskunde stelt dat deze wortel de basale Yin-energie versterkt. Deze energie vormt de basis van je lichamelijke energie. In het verleden is gesteld dat dit middel kan voorkomen dat het haar grijs wordt. Over deze ervaringen kun je lezen op het forum van Haarweb.

Als je wil weten of er onderzoek naar de effectiviteit van He Shou Wu is gedaan, kun je kijken op Pubmed. Uit onderzoek blijkt dat gezegd wordt dat de stoffen in He Shou Wu een gunstige invloed hebben op het cholesterolgehalte in het bloed. Daarnaast is een effect aangetoond op achteruitgang van het centrale zenuwstelsel, die een rol speelt bij het ontstaan van de ziekte van Alzheimer.

Eerder vertelde Martina Capousek het volgende over He Shou Wu: