Zeewier zou je meerdere malen per week moeten eten, zo raadt Richard de Leth aan. Hij legt zijn advies uit door te vertellen dat zeewier rijk is aan onder andere eiwitten, het vetzuur DHA, essentiële mineralen, zoals: jodium. 40% van de bevolking zou te weinig jodium binnenkrijgen. Zeewier heeft ook een hoge energetische waarde voor ons lichaam. Grofweg zijn er 160 soorten zeewier waarvan je een deel in de natuurwinkel kunt vinden, inclusief tips om deze klaar te maken in je maaltijd.
Richard gebruikt zelf zeesla, kombu of kelp, die hij in zijn smoothie toevoegt samen met fruit. De smoothie maakt dat je een te sterke zilte smaak maskeert. Een teveel ervan (en van jodium erin) kun je niet gemakkelijk binnenkrijgen. Wees wel voorzichtig met het innemen van kelptabletten, die rijk aan jodium zijn. Houd je aan de dosering die aanbevolen wordt. Richard vindt kelp een goed supplement, naast magnesium. Jodium heeft immers veel belangrijke functies in ons immuunsysteem en kan helpen om laaggradige ontstekingen te voorkomen.
Beluister hier het totale interview met Richard over dit onderwerp: