Kaneel is een specerij die wordt gemaakt van de binnenbast van de Cinnamomum-boom. Het is bijna overal ter wereld een populaire specerij die in verband gebracht wordt met gezondheidsvoordelen zoals een betere bloedsuikerbeheersing en verlaging van sommige risicofactoren voor hartziekten (1, 2). De twee belangrijkste soorten kaneel zijn: Cassia: Ook [...]
Iedereen weet dat er in rook ongezonde stoffen zitten en dat je dit beter niet kan inademen. Toch eten we massaal gerookt voedsel ‘omdat het zo lekker is’. Iedereen met een gezond verstand kan bedenken dat het eten van voedsel dat is blootgesteld aan kankerverwekkende rook, dit stoffen zal bevatten [...]
Elk jaar brengt het wetenschappelijk onderzoeksteam van de EWG een update uit met de vastgestelde hoeveelheid aan bestrijdingsmiddelen op groente en fruit. Hieruit volgt dan de bekendmaking van de beroemde Dirty Dozen en Clean Fifteen, die respectievelijk de gewassen met de meeste en minste bestrijdingsmiddelen weergeven. In dit artikel bespreken [...]
In 2016 was de schatting dat ongeveer 30% van de volwassenen in de Verenigde Staten aan obesitas lijdt (1). Veel mensen wijten zwaarlijvigheid aan slechte voedingskeuzes en inactiviteit, maar zo eenvoudig is het niet altijd. Andere factoren kunnen een sterke invloed hebben op het lichaamsgewicht en zwaarlijvigheid, waarvan sommige buiten [...]