Holistisch arts Roy Martina bestudeert wat je kunt doen om je gezondheid te optimaliseren. We hebben met Roy doorgenomen hoe zijn dag eruit ziet, qua voeding en leefstijl. Je kunt het interview beluisteren via de balk hieronder.


Roy vertelt dat hij het je aanraadt om veel aandacht te geven aan het verbeteren van je immuunsysteem via voeding en fitheid.

De dag start Roy met het doen van yoga- en ademhalingsoefeningen om de verbinding te maken met het lichaam. Dankbaarheid tonen is een belangrijk onderdeel hiervan. Daarna gaat Roy gedurende 45 minuten fietsen. Verder doet hij in de ochtend oefeningen met kettlebells, ter stimulering van zijn hartfunctie. Roy wil namelijk graag dat zijn hart in optimale conditie blijft door korte oefeningen te doen die de hartslag naar hoog niveau brengen.

In de ochtend drinkt hij daarna een kop koffie en water. Hij plant dan de dag in. Zo schrijft hij op wat hij de voor hem liggende dag wil gaan doen. Daarbij neemt hij mee hoe hij zich aan het einde van de dag wil voelen.

’s Ochtends neemt hij geen ontbijt om zijn lichaam te stimuleren tot verbranden van vet. Immers, veel chronische ziekten ontstaan door het innemen van snelle koolhydraten, zoals: brood en pasta.  Het gaat dan om insulineresistentie. Na 13.00 uur neemt Roy pas iets in met koolhydraten.

Een andere manier om je lichaam tot vetverbranding te bewegen is intermittent fasting. Qua lunch eet Roy zoveel mogelijk onbewerkte voedingsmiddelen. Hij neigt wat meer naar vegetarisch eten, om verzuring tegen te gaan dat tot artrose kan leiden. Roy legt het accent op het eten van veel groenten.

Voor het slapengaan maakt hij een lange-termijn-planning door het gezond ouder worden te visualiseren. Visualisatie noemt Roy een belangrijke helpende techniek. Hierbij stel je je voor hoe je in de toekomst wil staan, waardoor je het zenuwstelsel en immuunsysteem beïnvloedt.