Wat kun je eraan doen om je libido te verhogen? Richard de Leth deelt zijn wijsheid en inzichten.

Luister hier naar het interview met Richard

Iedereen die te weinig energie heeft, heeft ook een laag libido. Dit heeft te maken met het ervaren van chronische stress. De basis van een goede relatie wordt gevormd door liefde & verbinding en daarmee door ontspanning. Als die ontspanning er is, worden ook voorplantingsorganen goed doorbloed, wat belangrijk is voor het libido.

Daarom raadt Richard het aan dat je op vaste momenten iets leuks doet met je vriend of vriendin, zodat je je relatie vitaal houdt. De basis voor een gezond seksleven blijft ontspanning. Daarom zou je ook via buikademhaling ervoor kunnen zorgen dat je blijft ontspannen, ondanks eventuele drukte. Plan ook “afspraken met je bijnier” in je agenda: lege plekken om leuke dingen te doen, of om even uit te rusten.

De sekshormonen worden aangemaakt vanuit bouwstenen uit de voeding: vetten, vitamines en mineralen. Consumeer voldoende vet in de vorm van avocado, extra vierge olijfolie, eieren, kip en vis, naast veel groenten en fruit.
Je kunt je bloedvaten stimuleren door te kiezen voor training waarbij je hartslag voldoende hoog wordt. Ook die zorgt voor betere doorbloeding. Mannen met erectieproblemen hebben vaak te maken met verminderde doorbloeding of aanwezigheid van een laaggradige ontsteking, zo legt Richard uit. Laaggradige ontsteking ligt aan de basis van bijna alle chronische klachten. Vooral buikvet blijkt ongunstig.

Sommige supplementen voor betere libido kun je zien als symptoombestrijding. Zoek de oplossing meer in je levensstijl. Veel mensen doen alleen dingen die energie kosten. Nogmaals: plan meer momenten van ontspanning in en maak verbinding met anderen.