Monique Lindeboom van Beautyjournaal.nl heeft zich verdiept in wat goed is voor je haar. Beluister het gesprek met Monique via de balk hieronder.

Het hangt af van je haarconditie en -structuur welk product je nodig hebt voor je haren. Grijs haar heeft een andere structuur, waardoor het pluizig en droog oogt.

Sommigen wassen hun haren alleen nog maar met water. Dat zou maken dat fijn haar beter in model blijft zitten. Echter, je haar wassen met shampoo verhoogt de glans.

De laatste tijd zijn haarproducten zonder siliconen geliefd. Die siliconen zouden het haar verzwaren en verstikken. Dit klopt, zegt Monique. Veel mensen willen een natuurlijke flow in het haar in plaats van verzwaard haar.

Monique zelf is gestopt met het verven van haar haren. De verf zorgde ervoor dat haar haar brak. Kappers geven nu ook toe dat haarverf een aanslag is op je haar. Er zijn nu producten die de bonding in haarvezels intact houden, waardoor het niet meer zo snel kan breken tijdens het kleuren. Monique gebruikt nu alleen nog een kleurspoeling met roze teint.

Monique vertelt ook dat het drogen van het haar met een föhn haar kwetsbaarder kan maken. Het haar drogen aan de lucht voorkomt dit.

De meeste stylingproducten hebben een verzorgende werking, omdat deze anders niet te verkopen zouden zijn. Er is nu een trend met haaroliën die volume geven en het haar beschermen.

Henna kan ook kleur aan je haar geven en het verzorgen, maar het kan ook helemaal fout gaan als je henna gebruikt. Dat geldt zeker als je henna combineert met synthetische kleuring.

Haarproducten kunnen de hoofdhuid irriteren. Dit kan gelden voor shampoos met het mogelijk irriterende Cocamidopropyl betaïne. Dat is de schuimvormende stof. ‎