Zoethout bevat glycyrrhizine, zo vertelt Juglen Zwaan in een radio-interview. Glycyrrhizine leidt ertoe dat de bloeddruk verhoogt.
Liquiritine in zoethout is een antioxidant die bijdraagt ​​aan de gele kleur ervan.

Beluister het interview met Juglen over zoethout via de balk hierboven


Glycyrrhizine is een belangrijk bestanddeel van drop. Van oorsprong is het recept van drop gemaakt door een Engels apotheker die het bedoelde als medicijn (George Dunhill).

In de literatuur wordt over glycyrrhizine dat het kan beschermen tegen leverschade en depressie, maar het gaat daarbij om onderzoek bij muizen. Studies bij mensen laten zien dat het voor ons vooral interessant is bij orale inname. Het is namelijk goed voor je mondgezondheid. Het werkt tegen gaatjes en parodontitis, aften en candida in je mond. Om dat effect te bereiken, kun je het beste kauwen op een stronkje zoethout.
Verder kan zoethout ontstekingen opruimen, waardoor het volgens Juglen interessant is voor mensen met reuma.