Andrea Bleeker van kruidengeheimen.nl deelt haar unieke kennis en ervaringen met de geneeskracht van kruiden, waaronder: solidago (guldenroede). Beluister het gesprek met Andrea via de balk hierboven. 

Bijzondere toepassing bij koeien

Andrea deelt een opmerkelijke ervaring waarbij ze een koe met een ernstige knieblessure behandelde. De veearts kon weinig doen, maar met kruiden zoals thee en een zelfgemaakte pesto wist Andrea de wond te genezen. Dagelijkse compressen zorgden ervoor dat de etter loskwam, en na een week was de koe weer gezond.

Kruiden voor ontgifting

Andrea benadrukt het gebruik van solidago (guldenroede) voor ontgifting van het lichaam. Deze plant activeert de nieren, wat cruciaal is voor het afvoeren van afvalstoffen, vooral bij mensen met spierpijn en reumatische klachten. Ze waarschuwt wel dat guldenroede de werking van bepaalde medicijnen kan verstoren.

Educatie en informatie

Andrea maakt educatieve video’s en beheert een website, kruidengeheimen.nl, waar ze informatie biedt over het gebruik van kruiden. Ze beschrijft hoe kruiden als thee of tinctuur gebruikt kunnen worden en biedt gedetailleerde instructies. Haar missie is om vergeten kennis over kruiden te herintroduceren en toegankelijk te maken voor iedereen.