Astaxanthine is een roodgekleurd pigment dat in ons lichaam in elk orgaan kan helpen om veroudering tegen te gaan. Verder versterkt dit pigment het immuunsysteem. Kloppen deze claims? Juglen Zwaan is erin gedoken.

Beluister het interview met Juglen via de balk hieronder.

Astaxanthine in supplementvorm komt meestal uit algen. Die produceren het om zichzelf te beschermen tegen UV-licht. Verder komt het ook voor in krill-olie. Sommigen kiezen voor de vorm van krill, omdat dit goed opneembaar is. Wilde zalm bevat ook astaxanthine.

Juglen zegt dat er veel onderzoek is gedaan naar de effecten van astaxanthine. Het kan de bloed-hersen-barrière doorkruizen. Astaxanthine werkt 600 keer krachtiger dan vitamine E. Er zijn nogal wat varianten op deze stof. Het wordt ook gesynthetiseerd, dus nagemaakt. Juglen neemt aan dat de natuurlijke bron beter is en veiliger dan de nagemaakte versie.

Een voordeel van dit middel is dat het onze huid en ogen kan beschermen tegen schadelijke invloed van UV-licht. Het kan de doorbloeding van ogen verbeteren en de oogboldruk verlagen. Daarmee houdt het de ogen jong en gezond. Het vermindert ontstekingen in het lichaam en verbetert de vruchtbaarheid bij mannen.

Juglen neemt het zelf als supplement in, waarbij hij het middel afwisselt met andere goede middelen. Je kunt astaxanthine het beste innemen tijdens een maaltijd die vet bevat. Als je jezelf tegen de zon wilt beschermen, smeer dan ook de huid in met een crème met een SPF.