Welke supplementen vindt holistisch arts Roy Martina de moeite waard?
Beluister het interview met Roy via de balk hieronder.

Roy geeft aan dat een supplement na opname in de bloedbaan terechtkomt. Wat je lichaam niet gebruikt scheidt het uit via de nieren. De meeste artsen beweren echter dat er vrijwel niets van wordt opgenomen en dat alles wordt uitgescheiden, wat Roy bestempelt als onjuiste informatie.
Door de moderne landbouw is onze basisvoeding eenzijdig geworden. Hierdoor bevat het veel minder vitamines en andere voedingsstoffen dan vroeger. Verder speelt mee dat veel mensen veel last hebben van langdurende stress. Om deze stress beter te kunnen hanteren raadt Roy iedereen boven de 40 jaar aan om het vitamine B-complex in te nemen. Na het 40e wordt de opname van bepaalde B-vitamines (B6 en B12) minder goed. Roy raadt ook de vitamine B complex aan voor iedereen die teveel stress en drukte ervaart.

Vitamine C heeft een belangrijke functie in ons lichaam. Niet alleen als vitamine, het werkt ook als antioxidant die vrije radicalen wegvangt. Voor de vitaminewerking van vitamine C heb je 100 mg per dag nodig. Voor de beschermende werking als antioxidant heb je veel meer van C nodig: 2.000-3.000 mg per dag. Vitamine C beschermt tegen aderverkalking en hart- en vaatziekten.
Van vitamine E heb je minder nodig, omdat het vetoplosbaar is. Roy raadt dagelijks 400 IE aan.
Vroeger aten mensen nog levertraan, als belangrijke bron van vitamine A en D3. D3 is zeer belangrijk voor het immuunsysteem. Roy raadt wat betreft vitamine D een dosis van 1.000 IE per dag aan.

Aanvulling met mineralen noemt Roy ook belangrijk: magnesium, calcium, chroom, zink en selenium.

Je kunt het beste een multivitamine-/mineraaltablet of -capsule nemen. Vul deze dan wel aan met vitamine C, omdat er in zo’n pil weinig C past.

Omega-3-vetzuren zijn van belang voor de hersenontwikkeling van kinderen. Deze beschermen hart en bloedvaten. Roy vindt het ook belangrijk dat je koudgeperste extra vierge olijfolie gebruikt, waarbij je het niet verhit.

We hebben helaas veel last van milieuverontreiniging. Om gifstoffen kwijt te kunnen raken, raadt Roy aan dat je 2 liter water per dag aan, voor een maand. Na die maand voel je als het goed is zelf aan of je dorst hebt.  Dorst kun je alleen lessen met water. Water kun je vitaliseren, door er een ‘intentie’ aan toe te voegen. Water is namelijk een drager van informatie. De Japanse wetenschapper Emoto heeft via experimenten bevestigd dat water een informatiedrager is.