Juglen Zwaan van aHealthyLife vertelt in het radioprogramma dat mediteren angst en stressreacties verlaagt. De geest kalmeert erdoor.
Beluister het interview met Juglen via de balk hieronder.

Juglen heeft al langere tijd ervaring met mediteren. Net als mindfulness is mediteren een oefening waarmee je je aandacht verlegt, waardoor je gedachten rustig worden. Door regelmatig te mediteren verminder je de hoeveelheid stress, waardoor je je veel beter kunt gaan voelen. Het stresshormoon cortisol in je lichaam kan hierdoor meetbaar dalen. Daardoor neemt de kans op laaggradige ontstekingen af, wat gunstig is voor je immuunsysteem. Door regelmatig mediteren kunnen angst en depressieve gevoelens afnemen.

Bij meditatie is het gebruikelijk om je te focussen op je ademhaling. Sommigen vinden het makkelijker om zich te focussen op een object. Je zorgt ervoor dat je gedachten rustig worden. Je komt erdoor dichterbij jezelf. Spotify biedt veel begeleide meditaties. De body scan kan dan helpen om spanning kwijt te raken. Je kunt op je smartphone ook apps, zoals Headspace, installeren die je ondersteunen met het mediteren.

Juglen mediteerde voorheen elke dag, maar vanwege zijn drukke week lukt het hem niet zo vaak als hij zou willen. Hij zegt ook: “Dat je het elke dag even doet, is belangrijker dan de duur”. De vaste structuur hierin vindt Juglen belangrijk. Ga naar een rustige omgeving en draag gemakkelijk zittende kleding.