Wouter de Jong vertelt in een radio-interview dat maca bij mannen en vrouwen alle hormonassen balanceert. Het gaat daarbij over balanceren van het stress-systeem (hypothalamus-hypofyse-bijnier-as), het systeem van de geslachtsklieren, alvleesklier en schildklier.

Het interview met Wouter kun je beluisteren via deze balk:

Maca is een knolgewas dat in Peru groeit op vier duizend meter hoogte. Daar is het ’s nachts zeer koud en overdag heet. Maca is een adaptogeen. Het kan zich namelijk goed kan aanpassen aan barre en wisselende omstandigheden. Er zijn meerdere types, vertelt Wouter. Rode maca is vooral goed voor de prostaat, terwijl zwarte maca voor de chi (levensenergie) gunstig is.

Mannen die verminderd vruchtbaar zijn kunnen veel hebben aan maca. Bij hen gaat de spermaconcentratie omhoog. Ook voor vrouwen kan ook gelden dat dit bolgewas de vruchtbaarheid verhoogt. Als je een Google-search doet op ‘maca baby’ kom je stellen tegen die toch nog een kindje kregen dankzij maca.

Als je maca wilt innemen, dan kun je dit het beste mixen met cacao en dan oplossen in bijvoorbeeld havermelk. Verhouding: 2 maca – 1 cacao.

Er zijn mensen die stellen dat maca helpt om de stemming te verbeteren. Dit is misschien verklaarbaar vanuit het feit dat maca de hormoonassen balanceert.