Bijzonder is een nieuw onderzoek dat laat zien dat voeding invloed heeft op de kans op depressiviteit. Het gaat om onderzoek door de Oxford Brookes University. Zij analyseerde de gegevens opnieuw van elf langlopende studies. De onderzoekers ontdekten dat je kans op depressieve klachten toeneemt als de voeding tekorten heft aan foliumzuur, omega-3-vetzuren, olijfolie, vis, groente, fruit en peulvruchten.
Laatste berichten
aHealthyLife
Vitamine F is geen vitamine in de traditionele zin van het woord. Vitamine F is eerder een term voor twee vetten – alfa-linoleenzuur (ALA) en linolzuur (LA). Ze zijn essentieel voor regelmatige lichaamsfuncties, waaronder aspecten van de hersen- en hartgezondheid (1). ALA behoort tot de omega 3-vetzurenfamilie, terwijl LA tot [...]
Ben je een ouder die regelmatig kant-en-klare babyvoeding koopt? Dan is het tijd om even goed op te letten. Recent onderzoek uit Australië heeft namelijk verontrustende resultaten aan het licht gebracht over de voedingswaarde van deze producten in de Verenigde Staten. Deze bevindingen zijn mogelijk ook relevant voor de Nederlandse [...]
Even niet op een naam kunnen komen, je pincode plots niet meer weten of je sleutels kwijt zijn. Dit is heel normaal, maar als het met het klimmen der jaren steeds vaker voorkomt, kan het milde dementie of beginnende alzheimer zijn. In het begin is het vaak lastig te bepalen of dit simpelweg [...]
De afgelopen week ging in het nieuws rond dat María Branyas Morera, de op acht na oudste persoon ooit, op 117-jarige leeftijd is overleden. Volgens Guinness World Records is de in Amerika geboren Spaanse vredig in haar slaap heengegaan. Ondanks gehoor- en mobiliteitsproblemen had ze geen grote gezondheidskwalen. Er is [...]