In een recent interview met Greetje van den Eede worden belangrijke aspecten belicht met betrekking tot parasieten en hoe ons lichaam ermee omgaat.

 

Volgens Greetje is ons lichaam in staat om veel bedreigingen af te weren, vooral wanneer het immuunsysteem in balans is. Ze benadrukt dat ons lichaam verschillende tools heeft om parasieten te neutraliseren. Bijvoorbeeld, wanneer parasieten in de spijsvertering terechtkomen, ervaart men vaak symptomen zoals misselijkheid, ziekte, diarree en braken. Deze reacties worden gezien als een effectieve manier van het lichaam om snel te ontdoen van wat niet thuishoort.

Het gesprek richt zich ook op situaties waarin mensen naar exotische landen reizen en in contact komen met potentieel schadelijke parasieten. In dergelijke gevallen raadt Greetje aan om serieuze maatregelen te nemen, zoals het gebruik van zwaardere essentiële oliën. Ze waarschuwt echter dat het essentieel is om advies in te winnen bij een aromatherapeut of een arts. Immers, deze oliën zijn krachtig en kunnen slijmvliesirritatie veroorzaken.

Een interessante vraag wordt opgeworpen over de aanwezigheid van parasieten in voedingsmiddelen uit andere landen, zoals vis en groenten. Greetje bevestigt dat dit mogelijk is en benadrukt het belang van voldoende koken, het drinken van zuiver water en aandacht voor hygiëne.

Het gesprek brengt ook de rol van antibiotica in de schijnwerpers. Hierbij merkt Greetje op dat overmatig gebruik ervan de darmflora kan verstoren. Ze pleit voor meer bewustzijn over fytotherapie als een alternatief om het gebruik van antibiotica te verminderen.

Dit interview biedt waardevolle inzichten in het begrijpen van parasieten en benadrukt het belang van preventieve gezondheidsmaatregelen, vooral bij reizen naar exotische bestemmingen.