Hayo Bol geeft in de uitzending zijn visie op zuivel, waarbij hij het principe van de lekkende darm ook uitlegt.
Gefermenteerde of aangezuurde zuivel is wat anders dan melk, die gepasteuriseerd is. Onderzoek zou hebben laten zien dat rauwe melk door de bacteriesamenstelling slecht is voor onze gezondheid. Hayo trekt dit in twijfel. Je kunt kiezen voor de aangezuurde variant van zuivelproducten in de vorm van kwark of yoghurt, omdat het dan hier gaat om beter te verteren producten.
Goede vertering is belangrijk voor een goede darmfunctie. Een lekkende darm kan ontstaan door gebrek aan beweging en veel eten, waardoor voedsel te lang in de darm blijft. Bij rotting komen stoffen vrij die de darmwanden verweken. Dit zet de deur open voor stoffen die niet thuishoren in je bloed. Niet altijd filtert de lever deze eruit.
Via Keltisch zeezout of Betaïne-HCL is de vertering in darmen te verbeteren. Ook detoxen is een mogelijkheid van behandeling bij een niet optimaal functionerende darm.
Beluister het interview met Hayo Bol: