Het gehele jaar door kun je weerstand optimaal houden, waardoor je lichaam zelf in staat is om een virusinfectie, zoals corona, te weerstaan. Hierover geeft Richard de Leth informatie in een interview, dat je via de link hieronder kunt beluisteren.
De overheid geeft alleen maar adviezen die te maken hebben met de eerste afweer barrière, terwijl het helaas bijna nooit gaat over leefstijlmaatregelen. Je kunt echter zelf actief iets doen om je interne weerstand te versterken.

Voeding

Voeding is de basis van je immuniteit. Richard geeft aan dat je 500 gram groenten per dag moet binnenkrijgen, verdeeld over twee maaltijden, om virale infecties buiten de deur te houden. Paddenstoelen zouden vaker dan nu gemiddeld deel uit moeten maken van onze maaltijd, omdat deze je weerstand een boost kunnen geven. Hoe vaak je eet is ook van belang: intermittent vasten is aan te raden, al doe je dat maar eenmaal per week.

Supplementen

Richard raadt de volgende combinatie van supplementen aan voor optimaliseren van de weerstand tegen corona en andere virussen:
Vitamine C: 2.000-3.000 gram per dag
Vitamine D3: 50 microgram g per dag (= 2.000 IE)
Magnesium: tweemaal daags 200 mg
Zink: 20 milligram per dag
Selenium: 100 microgram per dag

Overige leefstijlmaatregelen

  • Meer bewegen: een halfuur intensief bewegen via high intensity training. Spieren maken lactoferrine aan.
  • Contact hebben met andere mensen: je verbonden voelen met een groep, eenzaamheid doorbreken
  • Ontspanning zoeken
  • Niet bang voor een virus of bacterie, als je het hele jaar door zorgt voor een goed immuunsysteem (tenzij je behoort tot een risicogroep)

Je kunt hier lezen naar wat C.F. van der Horst eerder vertelde over maatregelen die je weerstand tegen covid-19 bepalen. Voor bestrijden van virussen geldt dat de basis gevonden wordt in je voeding: gezond eten met veel groenten en eiwitten. Let erop dat je suiker vermijdt, omdat suiker virusinfecties in de hand werkt.