Homeopathie is prima in te zetten bij chronische klachten. Hierover vertelt klassiek homeopaat Martin Frijters in een radio-interview, dat je hieronder kunt beluisteren. Martin heeft zijn praktijk in Koedijk.


Martin bespreekt met mensen met chronische klachten ook leefstijladviezen. Hij hoort dan van patiënten terug dat na enige tijd enorme verbeteringen in het functioneren kunnen optreden. Als voorbeeld bespreekt Martin een patiënt met een vorm van non-Hodgkin-lymfoom (lymfekanker). Met een gericht homeopathisch middel en voedingsadviezen is deze patiënt in de behandeling van Martin flink opgeknapt. Haar arts die na deze behandeling het bloedbeeld onderzocht constateerde veel betere waarden.

Het motto zou moeten zijn: wie geneest, heeft gelijk, zo zegt Martin.
Homeopathie is in te zetten bij elke soort klachten, behalve dan bij sommige acute klachten waarvoor je naar het ziekenhuis moet. Denk aan een acute blindedarmontsteking en hartinfarct. Ook psychische klachten reageren vaak goed op homeopathie.

Een homeopathisch therapeut heeft anderhalf uur nodig voor het eerste consult om alle belangrijke informatie in beeld te brengen. Dit is nodig om na te gaan welk homeopathisch middel het beste past.