Diabetes type 2 is een levensstijl-ziekte, die ontstaat door de Westerse leefstijl. Deze kenmerkt zich door het eten van veel granen en het gebruik van zoetstoffen. Te weinig bewegen en te weinig slaap verhogen ook de kans op diabetes. Hierover geeft arts Anna Kruyswijk informatie.

Nature beschreef een onderzoek dat laat zien dat fructose in het lichaam meteen wordt omgezet naar vet. Vetaanmaak versnelt door het gebruik van lightproducten.
Bij overgewicht ontstaat insuline-resistentie. Er is dan wel insuline, maar dit hormoon kan er dan niet meer voor zorgen dat bloedsuiker door het lichaam gebruikt wordt.
Daarnaast speelt laaggradige ontsteking een rol. Daardoor kunnen op allerlei plekken ontstekingen ontstaan, zoals bij reuma en een depressie.

Anna adviseert: keer terug naar oorspronkelijk voedsel dat door de boer gekweekt wordt. Neem zo weinig mogelijk industrieel voedsel.
Als je ook nog veel minder suikers & zoetstoffen inneemt en je gaat meer bewegen, dan is volgens Anna diabetes type 2 om te keren.

Beluister het interview met Anna Kruyswijk: